Κεραίες

1

2

Οι Κεραίες δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2003 από την φωνή των Ελληνιστάν Γιώργο Ελευθέρογλου και τον ντράμερ από τις Τρύπες, Κώστα Φλωροσκούφη. Από την μπάντα πέρασαν επίσης οι: Φώτης Παπασταύρου (κιθάρες), Πάρις Βαγιωνάς (μπάσο), Γιάννης Σίνης (κιθάρες), Θοδωρής Περπερης (μπάσο), Δημήτρης Τρυψιάνης (κιθάρες), Τάκης Μπόζογλου (κιθάρες), Παύλος Λιάνος (μπάσο) & Κώστας Μπέλλος (κιθάρες).

Τον Φεβρουάριο του 2005 έκαναν το παρθενικό τους live στο «Ξυλουργείο» του «Μύλου» στην Θεσσαλονίκη, ενώ το 2006 το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Αυτοί δεν γελούνε ποτέ». Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο «πλανόδιο».

Ο δίσκος περιέχει 11 τραγούδια, συν μια διασκευή του ομώνυμου από τον Μιχάλη Αχλατζή (Χορευτές Του Βυθού).

Οι φιλικές συμμετοχές στο πρώτο αυτό cd είναι οι: Νίκος Δημητριάδης (Ρόδα Της Ερήμου), Θανάσης Δημητρακούδης (Πράσσειν Άλογα), Πέρτσινος (Γκρόβερ), Ντίνος Τσαναξής και Θοδωρής Μπιτζίδης.

Ακολούθησαν πολλές live εμφανίσεις με χαρακτηριστικές εκείνες με τα Μωρά στη φωτιά στον Μύλο και το Principal, στην Αθήνα και το Βελβεντό με τα Υπόγεια Ρεύματα, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους Έμμονο Γκρίζο, με Τα γουρούνια στο Διάστημα, και πλήθος άλλων εμφανίσεων σε φεστιβάλ με γνωστά ροκ συγκροτήματα όπως οι Γκρόβερ, οι Πράσσειν άλογα κ.α.

Το 2008, τα τραγούδια τους θα συμπεριληφθούν σε δύο ανεξάρτητες συλλογές: στη συλλογή της Underground Tapes, με τίτλο «Απρόσβλητος Επισκέπτης» και στη συλλογή με τίτλο «Underground Όνειρα», από το rockap.gr

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά έρχεται το 2012. Το συγκεκριμένο άλμπουμ του συγκροτήματος διατίθεται ελεύθερα για δωρεάν κατέβασμα διαδικτυακά ενώ πλήθος βίντεο υπάρχουν στο YouTube.

Το 2013 συμμετέχουν στην κυκλοφορία του διπλού συλλεκτικού cd «Rock N Roll Republic» με το τραγούδι τους “Δρόμος” και συμμετοχές μεταξύ άλλων των Πράσσειν Άλογα, Μαύρη Μαγιονέζα, Λουδίας, Έμμονο Γκρίζο κλπ…

Στα χρόνια που ακολούθησαν, τα δυο ιδρυτικά μέλη της μπάντας ετοιμάζουν το τρίτο άλμπουμ το οποίο θα περιέχει 13 ολοκαίνουργια τραγούδια.

Το μπάσο έγραψε ο Παναγιώτης Μπαρκόπουλος (Πράσσειν Άλογα).

Πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 και η σκέψη είναι να κυκλοφορήσει σε cd, μαζί ή παράλληλα με το δεύτερο, το οποίο υπάρχει μόνον στο διαδίκτυο.

FACEBOOK

FACEBOOK

Δισκογραφία / Discography:

  • Κεραίες – Αυτοί Δεν Γελούνε Ποτέ / 2006 / Album
  • Κεραίες / 2012 / Album

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s