Ανθή Κύρκου – Anthie Kirkou

 

Ανθή Κύρκου – Η Ζάχαρη

 

Ανθή Κύρκου – Boris

 

Ανθή Κύρκου – Τα Παιδιά & Το Κοριτσι

 

Ανθή Κύρκου – Ο Λύκος

 

Ανθή Κύρκου – Maybe Baby

Η Ανθή Κύρκου γεννήθηκε στα Γιάννενα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Της αρέσει να μελετάει μουσική. Μέχρι στιγμής, έμαθε να παίζει πιάνο και να τραγουδάει.

Είναι μέλος των «Super Stereo» και του γυναικείου πολυφωνικού σχήματος «Διώνη», ενώ στο παρελθόν, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάφορες άλλες μπάντες και μουσικούς (Global Vibe, Soul Fire, The Meanwiles, Γιούλα Μιχαήλ & Duo Krousma, Άκης Μπαρούτας, Πέτρος Μάλαμας κ.ά.). Συμμετείχε, επίσης, σε μουσικά δρώμενα και παραστάσεις όπως το «Καντάν 2» της ομάδας παραστατικών τεχνών Α4Μ, το συλλογικό έργο «Ματριόσκα» του Ελ Ρόι (διηγήματα, φωτογραφίες, μουσική), ενώ για μεγάλο διάστημα έπαιζε toy piano, διάφορα πληκτράκια και αυτοσχέδια οργανάκια «στον Γαργαληστή», «τον Αγησίλαγο» και «τη Θυμωμένη Μπετονιέρα» του Δημήτρη Μπασλάμ.

Το 2012, παρουσίασε ένα σόλο project με τίτλο «7 τραγούδια θα σας πω». Ένα μουσικό κολάζ, γεμάτο συνειρμούς και συσχετισμούς, βασισμένο σε διάσημα μουσικά θέματα, εκτελεσμένο με παιδικά μουσικά όργανα και παιχνίδια (https://soundcloud.com/anthie-kirkou/sets/7-tragoudia-tha-sas-po-1).

Παράλληλα κι (-εξαπ-)ανέκαθεν, γράφει στιχάκια, συνθέτει μελωδίες, πειραματίζεται με ήχους και ρυθμούς. Κάποια στιγμή, ξεκίνησε να ηχογραφεί το υλικό της, να δοκιμάζει, να συναρμολογεί, να κόβει και να ράβει στον υπολογιστή. Κάποια άλλη στιγμή, ξεκίνησε πρόβες με τον Πάρη Παπαδόπουλο, τον Αχιλλέα Μεσάικο και την Εύα Ντούρου, και παρουσίασαν λάιβ το υλικό αυτό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Λίγο πιο μετά, τη στιγμή που ολοκληρώνεται η διαδικασία της ηχογράφησης, συνεχίζει τις πρόβες με την Εύα Ντούρου, τον Θανάση Dzingovic και την υποστήριξη του Χάρη Βορεάδη στον ήχο. Εν τέλει, χρειάστηκαν δύο-τρία χρόνια, τρία-τέσσερα πλήκτρα, η συμμετοχή φίλων μουσικών, η βοήθεια φίλων τεχνικών και μια φωτογραφία polaroid, μέχρι τον Νοέμβρη του 2018, όπου και κυκλοφορεί δεκατρία καλώς-συγκερασμένα ποπ τραγούδια, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής, ψυχεδελική διάθεση, λογιών-λογιών λόγια, ιστορίες & τοπία. «Καληνύχτα Φεγγαράκι», μία ανεξάρτητη παραγωγή, η οποία διατίθεται ψηφιακά καιφυσικά, σε cd.

https://www.facebook.com/AnthieKirkou/

https://anthiekirkou.bandcamp.com

https://soundcloud.com/anthie-kirkou

https://www.youtube.com/channel/UCJXVUOp_NwFXTGIEpelbW4Q

https://store.cdbaby.com/cd/anthiekirkou

https://open.spotify.com/album/79dfm9pmu5n3eOladUJVIm

Δισκογραφία / Discography:

  • Ανθή Κύρκου – Καληνύχτα Φεγγαράκι / Nov 2018 / CD, Digital, Album / Self-Released.

ακ - εξώφυλλο δίσκου

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s