180 μΠοίρες

180 μΠοίρες – The Streets

180 μΠοίρες – Didi

180 μΠοίρες – Jimmy

180 μΠοίρες – Drown

180 μΠοίρες – Η Ζωή Προσπερνά

Οι 180 μΠοίρες είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε στα τέλη του 2015. Αποτελείται από τη Μάγδα Μερτζιμέκη (φωνή), τον Πάνο Βασιλειάδη (κιθάρα), τη Βασιλική Θεοδοσίου (πλήκτρα), τον Κωστή Κοτσώνη (ντραμς) και τον Δημήτρη Ζησόπουλο (μπάσο).

Αρχικά οι πέντε μουσικοί ξεκίνησαν ως μία καθαρά φοιτητική cover μπάντα. Σύντομα, όμως, κατέληξαν στη σύνθεση original κομματιών και στην υλοποίηση κάποιων επιλεγμένων διασκευών, τις οποίες φέρνουν στα δικά τους μουσικά μέτρα. Στις συνθέσεις τους κεντρική θέση έχει η αρμονική μίξη κιθάρας και πλήκτρων, καθώς και η ιδιαίτερη, μπάσα φωνή της τραγουδίστριας Μάγδας. Κινούνται υφολογικά στη rock και την pop, με blues και funk στοιχεία. Στιχουργικά εναλλάσσουν τον ελληνικό με τον αγγλικό στίχο.

Όσον αφορά τις συναυλίες, το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα venues της Θεσσαλονίκης (WE, Μύλος Club, 8ball, Μαύρη Τρύπα) ως full band. Επίσης, έχει παίξει πολλά ακουστικά live σε τοπικά μπαρ (Columbia, Belleville, Το Ποδήλατο), και εκδηλώσεις (π.χ. Δείπνο της Άνοιξης). Επιπλέον, εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ «Οι Μουσικοί Του Δρόμου Στην Ελλάδα», το οποίο υλοποιήθηκε από ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ Δέλτα 360 το 2019, ενώ το 2020 μέσω της ίδιας ομάδας συμμετείχαν μαζί με άλλους καλλιτέχνες στο ντοκιμαντέρ «Τέχνη στην περίοδο της πανδημίας, 2020».

Τον Δεκέμβριο του 2016 οι 180 μΠοίρες μπήκαν για πρώτη φορά στο στούντιο και ηχογράφησαν ένα demo για το κομμάτι Λευκός Καμβάς, το οποίο αποτελεί το πρώτο original κομμάτι του συγκροτήματος. Λίγους μήνες αργότερα, έπαιξαν για πρώτη φορά live την blues διασκευή του κομματιού Ζηλεύω του Γιώργου Μαζωνάκη, η οποία ακούστηκε λίγο καιρό αργότερα στον αέρα του γνωστού ραδιοφώνου Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ένα χρόνο αργότερα ηχογραφήθηκε και ανέβηκε επίσημα στο κανάλι τους στο YouTube.

Τον Ιούλιο του 2019 ηχογράφησαν τέσσερα original κομμάτια με ελληνικό και αγγλικό στίχο. Το φθινόπωρο κυκλοφόρησαν τα δύο από αυτά, με τίτλο Drown και A Song Dedicated To Myself, ενώ μέχρι το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν και τα άλλα δύο με τίτλο Jimmy και Η ζωή Προσπερνά. Τέλος το καλοκαίρι του 2020, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν ένα ακόμα original κομμάτι με τίτλο The street, καθώς και μια διασκευή προσαρμοσμένη στο μουσικό στυλ της μπάντας του γνωστού κομματιού Έτσι ξαφνικά του Αντώνη Ρέμου. Στα άμεσα σχέδιά τους είναι η ψηφιακή διανομή και των υπόλοιπων κομματιών με τη μορφή singles, καθώς και η προώθησή τους επί σκηνής εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Email – 180mpoires@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s