Μαύρη Μαγιονέζα

 

Μαύρη Μαγιονέζα – Ήσουν Καλό Ρομπότ Σήμερα?

 

Μαύρη Μαγιονέζα – Η Εντροπία Σου Είναι Πολύ Πιο Μεγάλη

 

Μαύρη Μαγιονέζα – Επίπεδη Γη

 

Μαύρη Μαγιονέζα – Για Σκέψου

 

Μαύρη Μαγιονέζα – Το Πιο Καλό Ναρκωτικό

Η Μαύρη Μαγιονέζα είναι ένα μουσικό σχήμα. Σε πολύ κόσμο αρέσουν οι ταμπέλες γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να βάλουμε κι’ εδώ μία. Ας πούμε ότι παίζουν γύρω από έναν πυρήνα σκληρού ροκ με αναφορές σε άλλα αγαπημένα τους ακούσματα όπως το hip-hop, το drum’n’bass, το breakbeat, την electronica, το blues, το punk…!! Οι ίδιοι το ονομάζουν για λόγους ευκολίας e-rock, αν και κανείς δεν γνωρίζει αν διατηρούν και την πατέντα του όρου.

Πρωτοεμφανίζεται το 1996 όταν ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ονόματι “Νυχτοπούλι” αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του. Το “Νυχτοπούλι” είχε δημιουργηθεί το 1994, από τον Ανδρέα Ασημακόπουλο και έκανε αρκετές συναυλίες με διάφορους μουσικούς να το πλαισιώνουν, σε πολλά μπαράκια της πόλης. Λίγο πριν να παγιωθεί η σύστασή του, το συγκρότημα ηχογραφεί και ένα demo, τραγούδια από το οποίο (εκεί σε πρωτόλεια μορφή) υπάρχουν μάλιστα στους δύο πρώτους δίσκους της Μαύρης Μαγιονέζας.

Δισκογράφησε 3 δουλειές μεγάλης διάρκειας με την EROS Music, και 2 δουλειές με την TechKilla Recs. Μέχρι και το 2013 κάνει αναρίθμητα live ανά την Ελλάδα, αλλά και ραδιοφωνικές/τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Στη συνέχεια γίνεται μια παύση λίγων ετών, μιας και τα μέλη επικεντρώνονται σε προσωπικά μουσικά τους project και τη συγγραφή βιβλίων.

Το 2018 το συγκρότημα αποφασίζει να γράψει μερικά ακόμα τραγούδια. Με την προσθήκη του Δημήτρη Δεγρέ και τη φοβερή ενέργεια ενός ροκ τρίο ξεκινούν να γράφουν τα τραγούδια για το καινούργιο τους album το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Τον Ιούλιο του 2018 κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με τον Δημήτρη και την πρώτη μετά από πολύ καιρό στην πλατεία Εξαρχείων σε μία ελεύθερη συναυλία κατά της βίας.

Επί του παρόντος δουλεύουν πυρετωδώς τα τραγούδια για το καινούργιο τους album, τα οποία θα κυκλοφορούν ένα-ένα με τη μορφή single μέχρι το Φθινόπωρο του 2020, όπου και θα κυκλοφορήσουν όλα μαζί σε μια συλλεκτική έκδοση-έκπληξη.

OFFICIAL WEBSITE

FACEBOOK

YOUTUBE

CD BABY

Δισκογραφία / Discography:

  • Μαύρη Μαγιονέζα – Μαύρη Μαγιονέζα / 1998 / Album / Eros Music
  • Μαύρη Μαγιονέζα – Παραμόρφωση / 2000 / Album / Eros Music
  • Μαύρη Μαγιονέζα – Μανιτάρια & Μανιφέστα / Album / Eros Music
  • Μαύρη Μαγιονέζα – Καλή Όρεξη / 2007 / Album / TechKilla Recs
  • Μαύρη Μαγιονέζα – Κατέβασέ Το / 2010 / Album / TechKilla Recs
  • Μαύρη Μαγιονέζα – Όλα Στα Κάρβουνα / 2021 / Album, CD & Vinyl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s